Astragalus
 1. Astragalus
 2. Astragalus

  Cijena:  KM19,50

  Astragalus - Astragalus membranaceus  Primarna medicinska upotreba ljekovite biljke astragalus:

  prirodni rudnik minerala, naročito selena
  imunostimulator
  antitumorno dejstvo
  dijabetes
  bolesti srca i kardiovaskularnog sistema
  koristi se u tretiranju svih najtežih oboljenja

  Šta je astragalus?

  Astragalus (lat. Astragalus membranaceus) je višegodišnja biljka porijeklom iz sjeverne i istočne Kine, Mongolije i Koreje. Upotrebljavan je u kineskoj tradicionalnoj medicini hiljadama godina, često u kombinaciji sa drugim biljem, primarno za jačanje imuniteta ali i kao tonik za podizanje raspoloženja i povećanje snage kod hroničnog umora i nedostatka energije (adaptogen). Posjeduje antibakterijska, antiupalna i diuretička svojstva. Pomaže organizmu da se odupre virusnim infekcijama povećavajući proizvodnju interferona, imunog faktora koji sprečava razmnožavanje virusa.

  U kombinaciji sa korijenom žen-šena (Panax Ginseng), astragalus se pokazao kao snažna zaštita od stresa, dok u kombinaciji sa Ehinaeceom predstavlja zaštitu od uobičajenih infekcija sluzokože (kod prehlada i povišene temperature). Kineska tradicionalna medicina preporučuje upotrebu napitka od ove biljke sa echinaeceom na prvi znak prehlade. Sem što se koristi da zaštiti i podrži imunološki sistem i da tako spriječi prehladu i respiratorne infekcije, preporučuje se i oboljelim od dijabetesa, za snižavanje krvnog pritiska, a dokazano je i da štiti jetru.

  Njegov ekstrakt se preporučuje i kod pacijenata oboljelih od kancera koji primaju hemoterapiju i radioterapiju. Brojna istraživanja ukazuju na pozitivnu ulogu astragalusa kod ovakvih pacijenata. On jača prirodnu odbrambenu funkciju organizma stimulišući reakciju T ćelija. Ova biljka ne napada direktno ćelije raka kod osoba oboljelih od kancera, već jača odbrambeni imunološki sistem u borbi protiv razvoja ćelija raka. Dokazano je i da povećava proizvodnju i aktivnost bijelih krvnih zrnaca. Brojna istraživanja su potvrdila tradicionalno poznato imunotonizirajuće dejstvo astragalusa - njegov ekstrakt obnovio je imuni sistem 90% ispitanika oboljelih od raka.

  Sastav astragalusa

  U astragalusu je identifikovano nekoliko hemijskih sastojaka koji bi mogli biti potencijalna aktivna jedinjenja, uključujući polisaharide, flavonoide, saponine, glikozide, aminokiseline i minerale od kojih je najznačajniji selen, stimulator antioksidantne aktivnosti i odbrambenog mehanizma.

  Najnovija istraživanja u Kini ukazuju da može uspješno da se koristi kao antioksidans i kod ljudi koji pate od bolesti srca, ublažavajući simptome i poboljšavajući rad srca.

  Astragalus kao dodatak ishrani može da:

  stimuliše imunološki sistem
  smanji rizik od nastajanja kancerogenih oboljenja
  redukuje sporedne efekte terapijskog zračenja i
     hemoterapije, i ubrzava oporavak od njih tako što djeluje
     kao adaptogen (nespecifičan otpor stresu)
  podiže energetski nivo ljudskog organizma (kod hroničnog
     umora i malaksalosti)
  poboljša apetit kod bolesnika
  unapređuje mentalne funkcije, što se primjećuje naročito
     kod starih ljudi
  ubrzava zarastanje rana

  Način upotrebe astragalusa

  Bezbjedan je za upotrebu u preporučenim dozama i može se uzimati sa drugim imunostimulirajućim biljnim ekstraktima radi sinergijskog efekta.

  Preporučeno doziranje sušenog korijena Astragalusa je 5-20g dnevno u obliku čaja (5g se kuva u 3dcl vode oko pola sata na blagoj vatri, procijedi i pije po želji začinjeno medom i limunom).

  Pakovanje: 100 grama
  Napiši komentar

Kupci koji su kupili ovaj proizvod, takođe su kupili

Trenutni pregled: Astragalus
Clanci
Pretraga članaka


Svi članci 
Sve teme
 Aronija (1)
 Motivacija (3)
 Stevia (1)
 Vitamini (1)
 Zdravlje (4)

Objavi članak